Recenzii albume de rock romanesc

Home Recenzii albume de rock romanesc

 

RECENZII ALBUME REALIZATE DE ECHIPA ROMANIA ROCK

Albumele reprezinta adevarata carte de vizita a unei formatii, de care pot beneficia si generatiile necontemporane cu perioada muzicala respectiva. Prin recenziile noastre ne propunem, pe de o parte, sa creem o punte intre generatii, exprimandu-ne opinia despre materialele respective si, pe de alta parte, o invitatie la (re)auditia albumelor analizate.

Phoenix a fost deschizătoare de drumuri în muzica adresată publicului larg în România celei de a doua jumătăți a secolului XX. Membrii formației au abordat numeroase subgenuri ale rock-ului; traseul stilistic al formației a pornit de la muzică beat, evoluând spre rock psihedelic și de aici către hard rock, cu un număr de experimente de rock progresiv.

1968 – Vremuri, Canarul, Lady Madona, Friday in my mind

1969 – Totusi sint ca voi, Floarea stancilor, Nebunul cu ochii inchisi, As vrea un eschimos

1972 – Cei ce ne-au dat nume

1973 – Mama, mama, Te intreb pe tine soare, Mesterul Manole

1974 – Mugur de fluier

1975 – Cantafabule

Roșu și Negru a fost o formație românească de muzică beat și rock (progresiv, glam, pop), fondată în 1963 la București, mutată ulterior la Iași, unde a cunoscut și consacrarea. Este una dintre cele mai apreciate formații rock din România, în special de către publicul contemporan cu perioada ei de glorie, deceniile 1970 și 1980.

Sfinx a fost o formație de muzică rock din România. În cei 32 de ani de activitate, în alcătuirea formației s-au perindat cel puțin 27 de membri. Stilul muzical abordat de formație nu a fost unul omogen, formația schimbându-și stilul în pas cu vremurile și cu muzicienii existenți la un moment dat.

Descopera si interviurile noastre

Interviu Sergiu Corbu Boldor

Interviu Sergiu Corbu Boldor

Cu un bogat bagaj in care a adunat experiențele Phoenix, Celelalte Cuvinte, Dirty Shirt si Ad-Hoc, Sergiu a pornit pe drumul Corbului. Trupa s-a format organic. Corbu simte, traieste si iubeste muzica pana-n panzele albe. Caracteristica principala a celor care fac parte din acest proiect este autenticitatea, pe toate planurile.

Interviu Cristi Gram

Interviu Cristi Gram

La inceput de aventura, echipa RomaniaRock a avut privilegiul de a intervieva unul dintre cei mai prolifici chitaristi romani, care a strans mai bine de 30 de ani de experienta muzicala, legandu-si numele de artisti de marca si participand cu succes la o serie de proiecte muzicale de anvergura.