Interviu OCS

Home Interviuri Interviu OCS
Interviu OCS

OCS

   In perioada 20-21 decembrie la Buzau va avea loc Festivalul Top T, un eveniment emblematic pentru comunitatea buzoiana, care a reprezentat cu mandrie imaginea culturii locale in tara si strainatate din 1983, fiind considerat pe de o parte „festival al rezistentei rock”, pe de alta parte fiind cel mai longeviv festival de rock din Romania.
Editia de anul acesta va reuni nume in premiera sau care nu au mai cantat in ultimii ani in cadrul festivalului. Astfel, vineri vor urca pe scena Sur Austru, Moise, Byron si Gandul Matei iar sambata vor evolua Riot Monk, Moon Museum, GOD –THE BARBARIAN HORDE si OCS.
In asteptarea festivalului, am avut placerea de a sta de vorba cu baietii de la OCS, trupa care a mai urcat pe scena festivalului in urma cu multi ani.

Romania Rock: Ati mai cantat la Buzau pana acum? Daca da, ce impresie v-a lasat publicul de aici? Daca nu, ce asteptari aveti?

OCS: Am mai cantat in urma cu 20 de ani, tot la Top T, in calitate de concurenti. N-am castigat nimic, evident. Ba mai mult, s-a lasat cu injuraturi, sarit de pe scena, a fost misto. Asteptari, da. Avem. Mari.

Romania Rock: Care este mai exact genul muzical abordat de OCS? Avand in vedere experienta trupei, considerati ca acesta s-a schimbat in timp?

OCS: Nu e foarte relevant pentru noi, nu ne-am pus des problema ce gen muzical cantam. Lumea ne încadrează cel mai des la rock alternativ, pentru noi e ok. Cu siguranță s-a schimbat în timp, asta pentru că ni s-au schimbat, mai mult sau mai puțin gusturile. Și întotdeauna am compus având în gand-cap-urechi ceea ce ne place sa ascultăm la rândul nostru.

Romania Rock: La un moment, intr-un anumit context, dat vi s-a cerut sa schimbati numelei trupei pentru a semna un contract care v-ar fi adus un plus de notorietate. Voi nu ati fost de acord. Ce credeti ca ar fi reprezentat azi OCS, daca ati fi facut acea concesie?

OCS: Cel mai probabil nimic. OCS, cu bune și cu rele, a avut întotdeauna doza aceasta sănătoasă de intransigenta, de încăpățânare. Am fi fost, in cel mai bun caz, o trupa mai conformista. Deci nu OCS.

Romania Rock: Pregatiti un repertoriu special pentru Top T? La ce sa se astepte publicul din acest punct de vedere?

OCS: Întotdeauna avem o problema cu repertoriul, pe de o parte sunt limitări din partea organizatorilor – „incercati sa rămâneți în 50 min”, „trebuie sa terminați la 23:20” etc – pe de altă parte avem un număr în constanta crestere de hituri, care incep sa nu mai încăpea într-un set normal. Mai pune piese noi pe care le vrem promovate și…ne înțelegi dilema. Va fi un repertoriu focos 🙂

Romania Rock: Daca ati fi in situatia de a invita o trupa din Romania alaturi de care sa plecati in turneu, care ar fi aceea?

OCS: Pinholes.

Romania Rock: Ce ne puteti spune de receptivitatea publicului din Romania in privinta rock-ului in general si genului propus de voi in special?

OCS: Publicul e receptiv in etape, de la perioada la perioada, și în general receptează ce îl mișcă emoțional. Sunt perioade și perioade, genuri și genuri, trupe și trupe, piese si piese.

Romania Rock: Ce muzica se mai asculta in tabara OCS?

OCS: Twenty one pilots, Bach, Royal blood, Irina Rimes, byron, Alternosfera, Vita de vie, Bubu, Feli, Raluca, Annihilator, Foo Fighters, Incubus, Dave Matthew’s Band, Slipknot, Avishai Cohen, Billie Eilish, Die Antwoord…Ghiciți voi cine ce asculta dintre astea.

Romania Rock: Ce planuri de viitor are OCS? Sa ne asteptam la un nou material discografic?

OCS: In acest moment ne aflam in plin turneu de promovare a noului album OCS, cel de-al optulea, Fabrica de Păpuși. Îl găsiți în rețeaua Cărturești și pe toate platformele de streaming.

20.12.2019

www.omulcusobolani.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.