Savoy

Savoy, pop-ul din rock-ul romanesc
Home Etno Savoy
Savoy

Origine
Gen muzical  Pop-Rock, Etno-rock
Ani de activitate 1965 – prezent

 

   Numita la debut Stelele 23 (dupa numele Fabricii 23 august) si apoi Portativ, trupa infiintata de Marian Nistor si George Mitrea va deveni una dintre cele mai populare din tara sub numele Savoy. Numele a provenit de la denumirea salii in care repetau, in cadrul Teatrului de Revista Constantin Tanase. Adoptand un repertoriu la limita pop-ului, cu multe prelucrari si adaptari din muzica populara autohtona, trupa preia si continua practic moda deschisa de Sincron. Fiind si formatie de acompaniament pentru vedete ale muzicii usoare precum Margareta Paslaru sau ulterior Angela Similea, Savoy va beneficia de sprijunul UTC, fapt care se rasfrange puternic in aparitiile la radio si TV si in aparitiile discografice. Trupa in formatul cunoscut in perioada predecembrista nu va mai exista ulterior, Marian Nistor impreuna cu sotia sa, Dorina Paraschiv Nistor, evoluand in continuare sub numele Savoy.

 

Discografie

1971 Ciobanasul/Melodie din oas/Mindrulita mea/Dorul, Single

1974 Povestea lui Pacala/Salcie, fata de balta, Single

1975 Formatii de muzica pop I – piesa “Pe o raza de lumina”

1976 Iscalitura de lumina, LP

1978 Lied cu fluturi, LP

1980 Anotimpuri, LP

1982 Haiducul, LP

1983 Apa trece, pietrele ramin, LP

1985 Eu sint ca viata, LP

1987 Floarea Dorului, LP

1988 Ultimul Romantic, LP

1989 Garoafa Alba, LP

1991 Fa-ma, Doamne, o lacrima, LP

1992 Biblia si Pusca, LP

1993 Visul(Cristinei), LP

1994 Domnisoara, LP

1995 Scrisoare pe o frunza de tutun, LP

 

Membri 2018

Marian Nistor (interpret vocal si instrumentist:chitara,nai,muzicuta,havaiana,clape,benjo)

Dorina Paraschiv Nistor

 

Fosti membri (selectie)

Solisti vocali:

George Mitrea

Marian Nistor

 

Chitaristi:

Marian Nistor

 

Basisti:

George Mitrea

Ionel Samoila

 

Tobosari:

Nicolae Rotarescu

 

Pianisti/clapari:

Aurelian Nicolici

Nicolaie Calangiu

Ionel Orban

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi afisata.