Ce isi propune Romania Rock

La inceput de drum ...
Ce isi propune Romania Rock

   Au fost si sunt multe trupe rock romanesti care au un cuvant de spus si care contribuie astfel la dezvoltarea culturii rock in Romania. Chiar daca la inceput, in anii ’60, se cantau exclusiv cover-uri dupa trupele mari ale vremii (Beatles, Stones, etc), scopul fiind reusita serilor dansante la care participau, ce a urmat in timp, in ceea ce priveste formatiile rock din Romania, tine in primul rand de directiile muzicale din Occident dar si de contextul socio-politic intern (de exemplu celebra directiva data de Ceausescu de a se canta exclusiv sub influenta folclorului romanesc). Bineinteles, particularitatile s-au schimbat in timp, de la un deceniu la altul. Astfel, rock-ul a oscilat si la noi, pana astazi, intre underground si lumina, implinindu-si pana la urma menirea.

   In acest context, proiectul Romania Rock isi propune sa se alature celor care promoveaza muzica rock din Romania, considerand ca trupele si artistii rock autohtoni au, parca mai mult decat oricand, o acuta nevoie de vizibilitate si notorietate. De aceea, plecam la drum cu multe obiective, sperante si dorinte, incercand, plini de bune intentii, sa ajungem la cat mai multi cititori cu informatii despre trupe rock romanesti, interviuri, recenzii de albume, un top al celor mai bune materiale discografice si nu numai.

   Despre proiectul Romania Rock va mai spunem ca este unul pe care noi il numim “de suflet”. Nu l-am fi putut numi altfel, pentru ca acesta are darul de a intregi si a completa lungile si placutele seri de auditii si analize muzicale, dintr-o camera de camin din Regie, candva pe la inceputul mileniului. Va invitam asadar sa ne treceti pragul, asteptand in acelasi timp parerile si propunerile voastre.

   Romania Rock este doar la inceput de drum, insa, cu voi alaturi, ne dorim sa crestem in fiecare zi cate putin.