Cristal

Cristal, stralucirea rock de la Dunare
Home Beat Cristal
Cristal

Origine  Galati
Gen muzical  Beat, Pop-Rock, Jazz-rock, Soul
Ani de activitate 1967 – 2003

 

Trupa rock reprezentativa a Galatiului, Cristal a evoluat in mai multe epoci muzicale, incepand chiar cu beat, sub bagheta lui Puiu Cretu. Dupa participarea, in anii ’70, la o serie de festivaluri rock (din care amintim Festivalul Studentesc Timisoara 1970 si Festivalul Clubului Arhitecturii 1971) dar si jazz (Festivalul de la Ploiesti), formatia va inregistra un LP abia in 1984. Mult prea putin avand in vedere activitatea compozitionala a acesteia. Mentionam trecerea prin Cristal a unor nume care au avut un cuvant greu de spus pe scena rock si folk romaneasca: Vasile Seicaru, Nicu Patoi sau regretatul Doru Caplescu.

 

Discografie

1975 Formatii de muzica pop I – piesa “Clipa de aur”

1976 Formatii de muzica pop II – piesa “Omule”

1978 Formatii de muzica pop III – piesa “Limba noastra”

1979 Formatii rock 4 – piesa “Obarsii”

1980 April / Pentru Cind Va Fi, Single

1984 Cristal, LP

 

Membri

 

Fosti membri (selectie)

Solisti vocali:

Puiu Cretu

Vasile Seicaru

Monica Lazar

Gabriela Gheorghiu

Florentina Mintuta

Norman Lamwu

Gheorghe Antistescu

Gabriela Vasiliu

Sanda Zamfir

Nicoleta Ganea

Rodica Nedelcu

 

Chitaristi:

Nicolae (Bebe) Hostiuc

Niki Niculas

Marcel Stancu

Carol Pavel

Dan Toma

Gheorghe (Jackie) Marin

Marian Gheorghiu

Gheorghe Vasiliu

Nicu Patoi

Vlad Vedes

 

Basisti:

Alexandru Pascu

Tiberiu Cazan

Gigi Arcus

 

Tobosari:

Anghel Dragus

Aurel Schwartz

Marian Schwartz

Mitel Bratoveanu

Maricel Bajenaru

Ciprian Postolache

Gigi Voicu

 

Pianisti/clapari:

Puiu Cretu

 

Instrumente de suflat: Flaut, Saxofon, Trompeta, Trombon:

Vasile (Lili) Spataru

Doru Caplescu

Valeri Baran

Marian Cucu

Stelian Ionel

Vali Baran

Roland Andrei

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi afisata.