Interviu Andrei Cerbu & The Crossroads

Home Interviuri Interviu Andrei Cerbu & The Crossroads
Interviu Andrei Cerbu & The Crossroads

Andrei Cerbu & The Crossroads

Andrei Cerbu si-a format cu un an in urma propria trupa de blues-rock, numita The Crossroads, alaturi de care a evoluat pe multe scene de profil din tara, inclusiv in cele mai importante festivaluri de blues. Totul a culminat cu castigarea Premiului “Revelatia anului”, premiu obtinut la Gala Premiilor de Jazz – Premiile MUZZA pe 2018 (Hard Rock Café Bucuresti – aprilie 2019). Sambata, pe 23 noiembrie, Andrei Cerbu & The Crossroads vor urca pe scena Festivalului de blues&jazz “Bluzau”, in fata publicului buzoian. In asteptarea festivalului, am schimbat cateva idei cu membrii formatiei

 

Romania Rock: Ati mai cantat la Buzau pana acum? Daca da, ce impresie v-a lasat publicul de aici? Daca nu, care sunt asteptarile voastre?

Andrei Cerbu & The Crossroads: Nu am mai cantat la Buzau pana acum, dar noi stim ca vom avea un public calduros si de calitate.

 

Romania Rock: Care este formula in care va evolua Andrei Cerbu & The Crossroads pe scena festivalului de la Buzau?

Andrei Cerbu & The Crossroads: Formula in care vom canta la Buzau este: Andrei Cerbu(chitara si voce), Alexandra Dodoi(voce), Teodor Cușnir(tobe),Robert Ciuboatru(bass).

 

Romania Rock: Ce influente si-au pus cel mai mult amprenta asupra repertoriului vostru?

Andrei Cerbu & The Crossroads: Putem spune ca ne au influentat artisti precum Beth Hart, Jimi Hendrix, Gary Moore(in special pe Andrei), astfel se regasesc influente de la acestia chiar si in piesele noastre originale.

 

Romania Rock: Daca ar fi sa alegeti, in deschiderea carei trupe ati dori sa cantati?

Andrei Cerbu & The Crossroads: Sunt multe trupe la care ne am dori sa cantam in deschidere.Daca ar mai exista Led Zeppelin cu siguranta ar fi prima noastra optiune.

 

Romania Rock: Cat de importanta este, in opinia voastra, latura creativa, compozitia pentru o trupa care se afla la inceput de drum?

Andrei Cerbu & The Crossroads: O trupa se face remarcata dupa compozitii. Noi spunem ca aceasta latura creativa ar trebui dezvoltata cel mai mult, mai ales la o trupa care se afla la inceput de drum. Aceasta latura se dezvolta in timp, asta va putem spune din experienta pentru ca, sa compui este destul de dificil.

 

Romania Rock: Cat de greu este „sa faci” blues in Romania? Eforturile sunt rasplatite pe masura?

Andrei Cerbu & The Crossroads: Avand in vedere faptul ca noi suntem la inceput de drum nu avem o parere foarte clara, dar totusi intr-un an jumate de cand s-a format trupa, putem spune ca nu am stat pe loc.

 

Romania Rock: Ce planuri de viitor are Andrei Cerbu & The Crossroads?

Andrei Cerbu & The Crossroads: Pentru viitor vrem in primul rand sa terminam albumul, iar apoi sa cantam in strainatate; inca nu ne-am gandit foarte bine la ce vom face in viitorul indepartat, dar un singur lucru e cert: acela ca vom continua sa facem muzica buna.

11.11.2019

www.andreicerbu.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.